Pola na mapie ..
Temat został rozpoczęty przez Miszczak, 2018-07-21, 17:36
Odpowiedzi: 10
Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Michu77 [2018-07-22, 20:46]

Pola na mapie ..
Miszczak  Wysłany: 2018-07-21, 17:36 







Posty: 22
Wiek: 24
Dołączył: 17 Lip 2016


http://abload.de/img/beztytuu67fv7.png

Jak na zdjęciu . Nie widać pól poza obszarem renderowania gdzie powinno być widać texturę distance tak jak ma to miejsce w oddali . Problem bardzo dziwny w moim mniemaniu . Pierwszy raz się z czymś takim spotykam . Dokładniej wygląda to tak że gdy "maluję" na mapie pole nie widać jego textury distance (Dzieje się tak tylko w wypadku gdy daję texturę siewu lub chcę "namalować" ściernisko") Gdy daję texturę orki , czy uprawę w jakiejkolwiek fazie wzrostu jest ok itd. Dodam że dzieje się tak na każdej mapie nawet na oryginalnej z plików gry . Gdy zasieję uprawę w grze skoszę ją itd. wszystko wygląda tak jak powinno ale gdy robię to przez ge wygląda to tak jak widać .. Pole które widać w oddali były robione już dość dawno i dlatego też są widoczne . Nie mam już na to żadnego pomysłu . . .


...
Profil PW
Nefarious  Wysłany: 2018-07-21, 20:53 







Posty: 259
Pomógł: 27 razy
Wiek: 25
Dołączył: 20 Paź 2017


To nie jest błąd.


Мне мало-мало-мало тебя!
Profil PW
Nefarious  Wysłany: 2018-07-21, 21:31 







Posty: 259
Pomógł: 27 razy
Wiek: 25
Dołączył: 20 Paź 2017


No tak na 99%


Мне мало-мало-мало тебя!
Profil PW
Matys  Wysłany: 2018-07-22, 08:52 


Administrator





Informacje
Imię: Mateusz
Posty: 1973
Pomógł: 64 razy
Wiek: 22
Dołączył: 10 Lip 2015
Skąd: Ostrołęka


To nie jest błąd to normalne tak jak napisał przed mówca, zawsze tak było w GE tworząc mapę.


Profil PW Email
Miszczak  Wysłany: 2018-07-22, 09:22 







Posty: 22
Wiek: 24
Dołączył: 17 Lip 2016


Jak to niby jest normalne skoro wygląda tak : https://abload.de/img/beztytuu67fv7pbdqc.png

A powinno wyglądać tak : https://abload.de/img/beztytuu20fo9.png

Dopowiem tylko że w grze wygląda to tak samo .. Czy może to ja czegoś nie rozumiem ...


...
Profil PW
Paffcio  Wysłany: 2018-07-22, 09:54 







Posty: 20
Wiek: 20
Dołączył: 22 Lip 2015
Skąd: Lublin
GG: 50269029

Z tego co widzę to na polach, na których nie masz tekstury jest tekstura samego siewu czy coś jeszcze?
Zazwyczaj z tym problemem spotykałem się u siebie, gdy właśnie na polach byla tekstura samego siewu i nie było na nich żadnych roślin.



Kontakt:
- FP: Polish Farm Photos,
- GG: 50269029.

Zapraszam serdecznie!


Profil PW
Miszczak  Wysłany: 2018-07-22, 10:10 







Posty: 22
Wiek: 24
Dołączył: 17 Lip 2016


Jest ściernisko : https://abload.de/img/beztytuuhwd37.png


...
Profil PW
Matys  Wysłany: 2018-07-22, 10:35 


Administrator





Informacje
Imię: Mateusz
Posty: 1973
Pomógł: 64 razy
Wiek: 22
Dołączył: 10 Lip 2015
Skąd: Ostrołęka


Ale jak przybliżysz w GE to jest okay?


Profil PW Email
Miszczak  Wysłany: 2018-07-22, 11:19 







Posty: 22
Wiek: 24
Dołączył: 17 Lip 2016


W sensie ? No jak przybliżę to widzę pole bo taki jest "zasięg widzenia" ale poza nim nie widzę tych pól tak jak na zdjęciach . .


...
Profil PW
Miszczak  Wysłany: 2018-07-22, 12:19 







Posty: 22
Wiek: 24
Dołączył: 17 Lip 2016


Dobra . Temat do zamknięcia . Naprawiło się dosłownie samo za którymś z kolei odpaleniem edytora ...

: https://abload.de/img/fsscreen_2018_07_22_1opd2t.png


...
Profil PW
ProMark  Wysłany: 2018-07-22, 16:00 







Posty: 46
Dołączył: 28 Lip 2015
GG: 65873811

Problem jest w GE jest to bardzo prymitywny edytor. Włącz sobie przy malowaniu pól tylko kanał 0 . Pola magicznie sie pojawiają, dzieje sie tak że GE starsze miały tylko jeden domyślny kanał do malowania. Rozwiązało ci sie to dlatego ze GE po którymś uruchomieniu sie ,,aktualizuje,, i ot cała tajemnica. Moje założenia mogą bledne ale przez tyle lat poslugiwania sie tym programem można dużo na logikę brać.



Profil PW Email

Zablokowany
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: