Zakup obornika [FS 15]
Temat został rozpoczęty przez Marqess87, 2020-11-18, 17:08
Odpowiedzi: 6
Poprzedni temat «» Następny temat

Zakup obornika [FS 15]
Marqess87  Wysłany: 2020-11-18, 17:08 

orzech_1987





Informacje
Imię: Marcin
Posty: 8
Wiek: 33
Dołączył: 16 Lis 2020
Skąd: Wielkopolska


Siemka. Czy istnieje mod na zakup obornika? Czyli taki sklep z obornikiem,przydałoby mi się coś takiego.

Drugi z poszukiwanych modów to sieczkarnia do kukurydzy na kiszonkę,potrzebowałbym taką która kosi z prędkością wyższą niż 10km/h i/lub ma heder szerszy niż 10m


orzech_1987
  
Profil PW
VViktor02  Wysłany: 2020-11-19, 19:11 

Pozdrawiam





Informacje
Imię: Wiktor
Posty: 83
Pomógł: 7 razy
Wiek: 20
Dołączył: 16 Sty 2019
Skąd: Świętokrzyskie


Nie widziałem modu na kupowany obornik do 15 ale ewentualnie można sobie w plikach zapisu dodać do obory (jak stoi na mapie)

Można znaleźć pewnie jakąś sieczkarnię lub samą szeroką przystawkę i prędkość w plikach moda można przestawić na większą.
Znalazłem jakąś 20 metrów :
https://modsbase.com/ymui4jcwg77g/Krone_Chaff_mega_pack.zip.html
Profil PW
Marqess87  Wysłany: 2020-11-20, 12:28 

orzech_1987





Informacje
Imię: Marcin
Posty: 8
Wiek: 33
Dołączył: 16 Lis 2020
Skąd: Wielkopolska


VViktor02 napisał/a:
Nie widziałem modu na kupowany obornik do 15 ale ewentualnie można sobie w plikach zapisu dodać do obory (jak stoi na mapie)

Można znaleźć pewnie jakąś sieczkarnię lub samą szeroką przystawkę i prędkość w plikach moda można przestawić na większą.
Znalazłem jakąś 20 metrów :
https://modsbase.com/ymui4jcwg77g/Krone_Chaff_mega_pack.zip.html


Dzięki bardzo,przystawka znacznie szersza ułatwi pracę i ogarnąłem już gdzie zmienia się prędkość pracy tylko muszę to jeszcze przetestować. Co do obornika niestety nie znalazłem odpowiedniego pliku,w sumie tak na logikę to jak się zapisuje grę to gdzieś jest wartość posiadanego obornika tylko pytanie w którym pliku i którą wartość zmienić,tego niestety nie wiem

EDIT:

Zmiana prędkości pracy powiodła się :D wyczaiłem też że można tak robić z innymi maszynami :) dzięki za to info kamracie :)

Co do tego obornika - w zapisie mam takie dwa pliki:
manureLiquid_windrow_density
manureSolid_windrow_density

czyli obornik płynny i stały więc być może tu się zmienia ich wartości jednak są to pliki w formacie GRLE i nijak nie można ich edytować :|


orzech_1987
  
Profil PW
VViktor02  Wysłany: 2020-11-20, 18:00 

Pozdrawiam





Informacje
Imię: Wiktor
Posty: 83
Pomógł: 7 razy
Wiek: 20
Dołączył: 16 Sty 2019
Skąd: Świętokrzyskie


To będzie jak dobrze myślę w pliku "careerSavegame.xml" (jego już można edytować np. notatnikiem) i jest tam linijka: <farmSiloAmount fillType="manure" amount="liczba" />.
Profil PW
Marqess87  Wysłany: 2020-11-21, 07:59 

orzech_1987





Informacje
Imię: Marcin
Posty: 8
Wiek: 33
Dołączył: 16 Lis 2020
Skąd: Wielkopolska


VViktor02 napisał/a:
To będzie jak dobrze myślę w pliku "careerSavegame.xml" (jego już można edytować np. notatnikiem) i jest tam linijka: <farmSiloAmount fillType="manure" amount="liczba" />.


no właśnie nie ma,jedyne wartości to silosy ze zbożem,od obornika i gnojowicy nie ma,trochę dziwne


orzech_1987
Profil PW
VViktor02  Wysłany: 2020-11-21, 22:53 

Pozdrawiam





Informacje
Imię: Wiktor
Posty: 83
Pomógł: 7 razy
Wiek: 20
Dołączył: 16 Sty 2019
Skąd: Świętokrzyskie


No dziwne, wygląda jakby na mapie nie było obory. Na moich zapisach jest to.
A na jakiej mapie grasz ?
Profil PW
Marqess87  Wysłany: 2020-11-23, 11:46 

orzech_1987





Informacje
Imię: Marcin
Posty: 8
Wiek: 33
Dołączył: 16 Lis 2020
Skąd: Wielkopolska


VViktor02 napisał/a:
No dziwne, wygląda jakby na mapie nie było obory. Na moich zapisach jest to.
A na jakiej mapie grasz ?


Dokładna nazwa to Fazenda_Pandora_v3
To jest mapa z moda więc może po prostu jest niedopracowana,no nie wiem. Ale cała reszta działa znakomicie więc to nie jest też jakiś ogromny problem


orzech_1987
  
Profil PW

Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
fs-polska.xaa.pl - polskie centrum fs fs-polska.xaa.pl - polskie centrum fs