[FS 15] Unoszące się maszyny
Temat został rozpoczęty przez Marqess87, 2021-01-13, 21:05
Odpowiedzi: 8
Poprzedni temat «» Następny temat

[FS 15] Unoszące się maszyny
Marqess87  Wysłany: 2021-01-13, 21:05 

orzech_1987





Informacje
Imię: Marcin
Posty: 30
Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 16 Lis 2020
Skąd: Wielkopolska


Ni stąd ni zowąd pojawił się problem,jak napełnię łychę to unoszą mi się maszyny,dzieje się tak i z ciągnikami i z ładowarkami,przy kiszonce i przy oborniku. Co tu się wydarzyło?


orzech_1987
Profil PW
Nefarious  Wysłany: 2021-01-13, 22:02 






Informacje
Imię: Grześ.
Posty: 201
Pomógł: 16 razy
Wiek: 24
Dołączył: 20 Paź 2017
GG:


Jak masz łączoną konsole to sobacz pod f4 albo f5 czy nie masz jakich kolizji niewidzialnych w tych okolicach.

Może jakiegoś moda przypadkiem dodałeś na wage.


Karma will leave a note.
Profil PW
Marqess87  Wysłany: 2021-01-14, 12:15 

orzech_1987





Informacje
Imię: Marcin
Posty: 30
Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 16 Lis 2020
Skąd: Wielkopolska


A mogło się tak stać przez dodanie obiektu w GE ? Bo parę zwykłych modów też zmieniłem,sprawdziłem je ale to nie ten trop


orzech_1987
Profil PW
Nefarious  Wysłany: 2021-01-14, 13:17 






Informacje
Imię: Grześ.
Posty: 201
Pomógł: 16 razy
Wiek: 24
Dołączył: 20 Paź 2017
GG:


A no tak. Mogło, zobacz w tych modelach które dodałeś czy w zakładce atributes któryś z nich ma zaznaczone "rigidBody" a jak ma to odznacz.


Karma will leave a note.
Profil PW
Marqess87  Wysłany: 2021-01-14, 15:47 

orzech_1987





Informacje
Imię: Marcin
Posty: 30
Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 16 Lis 2020
Skąd: Wielkopolska


Sam obiekt miał to odznaczone ale jego ,,podzespoły" były przy tym zaznaczone,odznaczyłem lecz niestety bez zmian :(


orzech_1987
Profil PW
Nefarious  Wysłany: 2021-01-14, 18:45 






Informacje
Imię: Grześ.
Posty: 201
Pomógł: 16 razy
Wiek: 24
Dołączył: 20 Paź 2017
GG:


To inaczej. Jak masz konsole to kliknij w grze f5 i zobacz czy niema elementów z siatką podświetloną na czerwono i w tedy będziesz miał pewność.


Karma will leave a note.
Profil PW
Marqess87  Wysłany: 2021-01-14, 19:59 

orzech_1987





Informacje
Imię: Marcin
Posty: 30
Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 16 Lis 2020
Skąd: Wielkopolska


Gram na PC. Edytowałem mapę przez GE,usunąłem całkowicie ten dodany obiekt,to też nie przyniosło rezultatu,zgłupiałem już całkowicie


orzech_1987
Profil PW
Nefarious  Wysłany: 2021-01-14, 23:13 






Informacje
Imię: Grześ.
Posty: 201
Pomógł: 16 razy
Wiek: 24
Dołączył: 20 Paź 2017
GG:


Ale to ustalmy fakty, czy to jest błąd mapy że obojętnie czym tam podjedziesz to się blokuje? Czy na nowych zapisach jest to samo.


Karma will leave a note.
Profil PW
Marqess87  Wysłany: 2021-01-15, 11:48 

orzech_1987





Informacje
Imię: Marcin
Posty: 30
Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 16 Lis 2020
Skąd: Wielkopolska


Dzieje się to tylko na kiszonce i na oborniku,czy to ładowarką czy ciągnikiem z turem to jest tak samo. A jak podnoszę np widłami belkę słomy to jest ok. Zastanawiam się co na to wpłynęło bo to się stało nagle,wcześniej śmigało wszystko dobrze,to co modyfikowałem to sprawdziłem


orzech_1987
Profil PW

Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
fs-polska.xaa.pl - polskie centrum fs fs-polska.xaa.pl - polskie centrum fs