Problem z silosem
Temat został rozpoczęty przez Marqess87, 2021-10-22, 17:05
Odpowiedzi: 8
Poprzedni temat «» Następny temat

Problem z silosem
Marqess87  Wysłany: 2021-10-22, 17:05 

orzech_1987





Informacje
Imię: Marcin
Posty: 82
Pomógł: 1 raz
Wiek: 34
Dołączył: 16 Lis 2020
Skąd: Wielkopolska


Siemka. Mam kłopot,silos na kiszonkę w mapce jest tak dziwnie skonstruowany że nie można wybrać z niego kiszonki do zera :| dlatego też nie mogę zacząć robić nowej. Jedyne co mi przychodzi do głowy to wyzerować stan silosu w pliku gry w zapisie,nie pamiętam tylko który plik trzeba edytować i jakiej nazwy szukać. Pomoże ktoś?


orzech_1987
Profil PW
Nefarious  Wysłany: 2021-10-22, 21:35 






Posty: 262
Pomógł: 27 razy
Wiek: 25
Dołączył: 20 Paź 2017


Za to odpowiadają takie linijki w pliku "vechicles" w folderze z zapisem gry. Pozdro z fartem i żółwik

https://abload.de/img/bandiorfbhu25jsk.png.


Мне мало-мало-мало тебя!
Profil PW
Nefarious  Wysłany: 2021-10-22, 23:54 






Posty: 262
Pomógł: 27 razy
Wiek: 25
Dołączył: 20 Paź 2017


https://abload.de/img/bandiorfbhuubjj2.png


Мне мало-мало-мало тебя!
Profil PW
Marqess87  Wysłany: 2021-10-23, 11:59 

orzech_1987





Informacje
Imię: Marcin
Posty: 82
Pomógł: 1 raz
Wiek: 34
Dołączył: 16 Lis 2020
Skąd: Wielkopolska


oo tak,teraz mogę kisić dalej xD dzięki bardzo (y)


orzech_1987
Profil PW
Nefarious  Wysłany: 2021-10-23, 18:06 






Posty: 262
Pomógł: 27 razy
Wiek: 25
Dołączył: 20 Paź 2017


Ale to wiesz. może to by zająć się problemem a nie objawami.


Мне мало-мало-мало тебя!
Profil PW
Marqess87  Wysłany: 2021-10-23, 19:21 

orzech_1987





Informacje
Imię: Marcin
Posty: 82
Pomógł: 1 raz
Wiek: 34
Dołączył: 16 Lis 2020
Skąd: Wielkopolska


Jedyne rozwiązanie tutaj to zmienić silos na całkowicie inny model. Nie wiem co w nim jest sknocone że pokazuje że ma jeszcze kilka tysięcy litrów a niczego w nim nie widać,próbowałem wybrać łyżką w każdej jego części wzdłuż i w poprzek i nijak nie idzie go opróżnić do końca


orzech_1987
Profil PW
Marqess87  Wysłany: 2021-10-25, 16:53 

orzech_1987





Informacje
Imię: Marcin
Posty: 82
Pomógł: 1 raz
Wiek: 34
Dołączył: 16 Lis 2020
Skąd: Wielkopolska


A jeszcze jedna rzecz,od przykrycia kiszonki do jej pełnego ukiszenia minęło zaledwie kilka godzin w grze,nie jest to zbyt realne :| chciałbym ten czas wydłużyć,jak dobrze sądzę za czas fermentacji odpowiada wartość fermentingTime,u mnie jest to aktualnie fermentingTime="43556.459482393". Jak to się przelicza na czas w grze?


orzech_1987
Profil PW
Nefarious  Wysłany: 2021-10-25, 19:20 






Posty: 262
Pomógł: 27 razy
Wiek: 25
Dołączył: 20 Paź 2017


To zależy chyba od ilości qq w silosie.


Мне мало-мало-мало тебя!
Profil PW
Marqess87  Wysłany: 2021-10-25, 19:33 

orzech_1987





Informacje
Imię: Marcin
Posty: 82
Pomógł: 1 raz
Wiek: 34
Dołączył: 16 Lis 2020
Skąd: Wielkopolska


Być może bo ta liczba jakoś nic mi nie mówi jeśli porównać by ją do czasu. Silos mam wypełniony na 100% a cała fermentacja trwała zaledwie ok. 10 godzin w grze a moim zdaniem powinno to trwać choćby ze 2-3 doby żeby to realniej wyglądało


orzech_1987
Profil PW

Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: